lørdag 23. februar 2008

Moussaka

Moussaka

Dette er en tradisjonell gresk rett med malt lammekjøtt og aubergine. Den tar litt tid å lage, men det er den verdt!



Ingredienser:
400 g Malt lammekjøtt
3 Auberginer
2 ss Smør/olje til steking
2 Løk
2 Hvitløkbåter
400 g Tomater i boks
2 dl Kjøttbuljong (utblandet)
4 kv Persille, frisk
1 ts Basilikum, frisk
1 ts Kanel, malt
1 ts Salt
1/2 ts Pepper
2 dl Revet Jarlsbergost

Hvit saus:
2 ss Smør
3 ss Hvetemel
4 dl Melk
1/2 ts Salt
1/4 ts Hvit pepper, malt
2 Egg
Framgangsmåte:

Skjær auberginene i 1/2 cm tykke skiver.

Varm olje i stekepannen og brun auberginene godt på begge sider. Legg dem på et kjøkkenpapir.

Til kjøttsausen finhakkes løk, hvitløk og persille. La det frese i olje i pannen noen minutter.

Ha så i lammedeigen og la den bli pent brun.

Hell på buljong, grovhakkede tomater med lake, urter og krydder.

La kjøttsausen trekke på svak varme i 35-40 minutter. Spe med mer væske hvis det er nødvendig.

Legg auberginer, kjøttsaus, hvit saus og ost lagvis i en smurt, ildfast form.

Strø på ost. Stek på 225 °C i ca. 30 minutter.

Tips: Du kan erstatte aubergin med stekte potetskiver.

Tips: Har du dårlig tid, kan du lage kjøttsaus av lammekjøtt og et glass tomatsaus. Hvit saus kan lages fra pose.


Framgangsmåte Hvit saus :

Lag hvit saus ved å smelte margarin og røre inn melet.

Spe med melk til sausen blir passe tykk.

Smak til med krydder og rør inn eggene.

Kilde:

Opplysningskontoret for kjøtt

Ingen kommentarer: