Moussaka
4 posjoner | Tidsforbruk: 1 time eller mer | Vanskelighetsgrad: Middels | |
Ingredienser: 400 g Malt lammekjøtt 3 Auberginer 2 ss Smør/olje til steking 2 Løk 2 Hvitløkbåter 400 g Tomater i boks 2 dl Kjøttbuljong (utblandet) 4 kv Persille, frisk 1 ts Basilikum, frisk 1 ts Kanel, malt 1 ts Salt 1/2 ts Pepper 2 dl Revet Jarlsbergost Hvit saus: 2 ss Smør 3 ss Hvetemel 4 dl Melk 1/2 ts Salt 1/4 ts Hvit pepper, malt 2 Egg | Framgangsmåte:Skjær auberginene i 1/2 cm tykke skiver. Varm olje i stekepannen og brun auberginene godt på begge sider. Legg dem på et kjøkkenpapir.
Til kjøttsausen finhakkes løk, hvitløk og persille. La det frese i olje i pannen noen minutter. Ha så i lammedeigen og la den bli pent brun. Hell på buljong, grovhakkede tomater med lake, urter og krydder. La kjøttsausen trekke på svak varme i 35-40 minutter. Spe med mer væske hvis det er nødvendig.
Legg auberginer, kjøttsaus, hvit saus og ost lagvis i en smurt, ildfast form. Strø på ost. Stek på 225 °C i ca. 30 minutter.
Tips: Du kan erstatte aubergin med stekte potetskiver. Tips: Har du dårlig tid, kan du lage kjøttsaus av lammekjøtt og et glass tomatsaus. Hvit saus kan lages fra pose. Framgangsmåte Hvit saus :Lag hvit saus ved å smelte margarin og røre inn melet. Spe med melk til sausen blir passe tykk. Smak til med krydder og rør inn eggene. |
Kilde: |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar